perjantai 28. huhtikuuta 2017

Norjaisia hintoja taas pitkästä aikaa

En olekaan aikoihin laittanut tänne näitä norjalaisia ruokahintoja. Pääsette vähän vertailemaan hintoja Suomeen. Yksi euro on tämän päivän kurssin mukaan noin 9,5 Norjan kruunua. Eli jos helposti haluatte nuo hinnat euroiksi, niin ajattelette, että kymmenen kruunua on noin euro.

Minulla on halpisketju Rema1000:n app puhelimessa, niinpä saan sinne nuo kauppakuitit suoraan kännykkään. Kätevää. Ja sitten sillä saa pieniä alennuksisa joistakin hinnoista. Niinpä olen ottanut muutamia kuvia suoraan kännykän kuiteista.



Tässä ensimmäisessä näette, että muovikassi maksaa kruunun verran eli 10 senttiä. Pensasmustikat olivat halpoja, niinpä ostin niitä kaksi rasiaa. Tuo kanasalaatti oli semmoinen valmissalaatti, jossa on mukana myös salaattikastike erillisessä pussissa.


Ruisleivän kaipuussa olen alkanut ostamaan Rema1000:in tanskalaistyyppiståa ruisleipää, joka on aika tuhtia tavaraa, mutta maistuu hyvältä. Hinta 40 kruunua eli nelisen euroa lähes kilon leivästä. Neljä isoa kalapihviä maksoi 49 kruunua eli melkein viisi euroa. Ne olivat tosi hyviä muuten. Tuo Grans taffel on semmoista halpisvissyä. Minulle tulee paha olo pelkän veden juomisesta, ainakin aamuisin, niinpä ostan aina vissyä.


Vehnäjauhot, kaksi kiloa, maksoi melkein kaksi kymppiä eli alle kaksi euroa. Maito ilman laktoosia maksaa enemmän kuin tavallinen maito eli noin kolme kymppiä eli vähän alle kolme euroa. Norwegia on juustoa ja kilo maksaa vähän alle 90 kruunua eli 9 euroa.


Puolen litran Pepsi Max maksaa kaksi kymppiä eli alle kaksi euroa. Pieni purkki pieniä tomaatteja noin kaksi euroa. Tomaatit ovat kyllä minusta törkeän kalliita. Wasan hapankorput ovat minusta edullisia, vain reilun euron paketti. Voi-oliiviöljylevite on aika uusi tuote ja maksaa 2,5 euroa.


Teen hinta on noussut huomattavasti viimeisen vuoden aikana. Rema1000 on tuonut yhden uuden sarjan erilaisia edullisempia teelaatuja pusseissa ja nykyinen suosikki on tuo Indian Chai. Monet muutkin kaupan omat tuotteet ovat usien edullisempia kuin merkkituotteet. Eikös se ole näin siellä Suomessakin?


Omenatuoremehua yli neljällä eurolla, tuoretta pastaa reilulla parilla eurolla, kevätsipulia 1,5 eurolla.


Yksi pitkä kurkku maksaa 1,5 euroa, fetajuusto reilut pari euroa, mansikat reilut puolitoista euroa.

Tämmöinen hintapläjäys tällä kertaa. Miltä ne nämä Norjan hinnat teistä tuntuvat? Minulla ei ole taas aaavistustakaan Suomen hinnoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.